Monday, June 27, 2011

So SWeeT

kat entry yang lepas..kalo nak tengok leh klik kat sini ayun ade wat video tok sume geng sifu..
yang ni plak dayang kumpulkan gambar2 kitaorg yang ngah wat peace..
sweet sangat2..tu tandanya diaorg tak nah lupekan geng2 51-2 @ geng sifu
PEACE NO WAR ^__^
sayang korg!!

sori,gambarnya mungkin nampak kecik dan tak terang sangat..

PeNeMaN TiDuRKu..!

mungkin bagi orang lain
kalo tido ngan terlampau banyak bantal mungkin merimaskan
tapi, bagi saya langsung tak merimaskan
bahkan, watkan saya lagi selesa tidur
biasela orang kuat tido  tak kisah langsung psal selesa ke tak ..hahaha!
yela, saya ni agak penakut cikit
jadi ngan adanya banyak bantal wat saya rasa selamat cikit


si busuk @ si penutup

sebab saya bagi name tu kerana ia busuk ...hahaha! takde la saya selalu basuh dan sembur febreze tau..sebab sebenarnya dia peneman saya sejak saya dok hostel (form 4) dan abah selalu cakap tu bantal busuk saya..bantal tu jugak saya wat tok tutup muka bila tido ..yela, dahla gelap kot2 t'nampak pape leh teros tutup muka..kan..kan..kan..

si tangan 

saya sayang kat si tangan nie tau ..ni pemberian roomate waly dan saza masa akhir sem ..si tangan ni saya selalu wat sepak orang ..hahahhaa!!jahat sungguh kan ..tapi saya takdela jahat begitu...si tangan nie bila tido saya letak kat perut tok mengelakkan perut buncit ya ..
korang try la wat cnfrm kempis tp kalo tak kempis jangan slahkan saya ea slahkan bantal 2.

si cit

korang mesti tkejot tengok mata dia kan..saya kalo bangun pagi je mesti terkjot ngan mata si cit ni tapi ia leh watkan saya tersenyum pagi2 bila tengok senyuman dia..si cit ni dia de kembar tapi kembarnya pada encik pakwe la..yang kembar dia nama si mok..

   si panjang

bantal ni pun pemberian roomate saya nady dan sida sempena besday saya..salah satu sebab diaorang bagi bantal ni kerana doraemon tu bulat cam saya ..hahahaha!
 
pooh

sebenarnya saya beli pooh ni tok menggantikan si busuk tu...tapi taklehla kecian plak kt si busuk tu..jadi pooh ni kalo tido saya letakkan kat tepi jer..


combi dan adik dia

combi tu encik pakwe yang bagi sempena besday saya ..hehehe! combi tu la yang selalu saya peluk bila tido..kadang2 bila dah ganas sangat tido selalu saya peluk combi tu terbalik kakinya kat muka saya..saya sangat2 sayang tau kat combi ni..kalo bosan2 saya selalu belai dan main2 ngan dia..^_^
adik combi tu bukan encik pakwe bagi tau..tapi saza dan waly bagi tanda minta maaf sebab diaorg lupe nak belikan ole2 ari genting..hahahahaha!
lupe plak nak cakap combi tu ayun yang bagi nama..sampai sekarang ia lekat ngan nama tu..

bantal2 yang tersusun rapi tapi bila tido confirm sume tunggang terbalik..hahahaha!!

thanks sudi baca entry saya kali nie..sori kalo korang entry ni annoying..:)

Sunday, June 26, 2011

saya deactive facebook buat sementara waktu

saya deactive fb wat sementara waktu
huhuhu ..
banyak sebab yang tak dapat di elakkan ..
antaranya :
  1. saya terlampau buang masa kat fb ..yela time takde kelas itu bangun tido je teros bukak laptop dan online fb sampai la nak tido ..tapi, de jugak saya behenti jap tok solat,makan dan mandi .
  2. saya dah ketagih dengan game kt fb tu seperti cityville ..
  3. encik pakwe suh deactive sebab saya asyik online fb sampai lupekan dia ..hahaha!
  4. encik pakwe amat jelez bila frendz saya kat fb lebih ramai dari dia .. huahuahua!
  5. saya tengah banyak assignment yang amat memeningkan dan menyampahkan ..
so, saya deactive kan fb wat sementara waktu tok mengelakkan saya lalai dan juga untuk elakkan saya terlupe kat encik pakwe ..

p/s:ala, deactive tok sebulan je ..bkannye lama mne pn... :)

Thursday, June 9, 2011

senyum

senyum itu menawan
senyum itu tanda mesra
senyum itu tanda sayang
senyumlah sedekah yang paling mudah
senyum di waktu susah tanda ketabahan
senyum itu tanda keimanan


if someone is too tired
to give you a smile
leave one of your own
because no one needs
a smile as much as
those who have none to give


p/s : jangan lupa senyum tau.walaupun orang tak nak senyum kat kita, kita senyum je.senyum itu kan satu sedekah...:)

Wednesday, June 8, 2011

KeNaNGaN YaNG TiDaK DaPaT Di LuPaKaN


video

tiap kali saya tengok video yg ayun buat ni mesti saya rasa sedih sangat
selama 3tahun saya bersama-sama dengan mereka
tapi apakan daya siap pertemuan itu mesti ade perpisahan
walaupun saya keseorangan di sini 
tapi mereka sentiasa ada untuk menyokong saya dari belakang
LOVE U ALL!!..